Flag

Hruškovo jablečný dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
60
Podzimní svěží dort s příjemnou chutí ovoce a jogurtu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gmouka polohrubá
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
2 PLolej
Na potření
2 PLdžem jahodový
2 PLcitrónová šťáva
Na náplň
2 kshruška
2 ksjablek
250 mldžus jablečný
2 PLNaturamyl Puding malina příchuť Dr. Oetker
2 PLcitrónová šťáva
30 gmoučkový cukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
2 PLvoda
500 gbílý jogurt
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding malina příchuť Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a olej a šlehačem vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 18 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus ještě teplý potřeme džemem smíchaným s citrónovou šťávou pomocí štětce nebo mašlovačky a necháme vychladnout.

3

Na náplň hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. V hrnci smícháme džus se šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme jablka a hrušky a přivedeme k varu a vaříme doměkka. Vařené ovoce přes sítko scedíme a šťávu zachytíme. Puding rozmícháme v malém množství vody a přilijeme ke šťávě a asi 2 minuty povaříme. Želatinu připravíme podle návodu na obale a poté ji přidáme ke šťávě. Důkladně promícháme a přidáme jogurt. Odkapané ovoce stejnoměrně naneseme na korpus a nalijeme do formy na ovoce. Uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky zatuhnout.