Flag

Išelské řezy

24 kusů
Jednoduché
50
Tradiční řezy trochu jinak s produkty Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na ozdobení můžeme použít i celé oloupané mandle obalené v cukru.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
350 ghladká mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 gcukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
200 gmandle oloupané nastrouhané
250 gmáslo změklé
2 ksžloutek
Na slepení
150 gdžem malinový
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
50 gpistácie loupané nasekané
Ještě potřebujeme
formička na vykrajování ve tvaru obdélníku (6 × 3 cm)
plech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem, solí, kůrou a mandlemi. Přidáme máslo a žloutky a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 20 minut do chladničky. Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme obdélníky. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Obdélníky necháme vychladnout a slepujeme k sobě džemem.

3

Polevy rozpustíme podle návodů na obalech a povrch slepených obdélníků do nich namočíme. Dozdobíme pistáciemi a necháme ztuhnout.

Náš tip

  • Na ozdobení můžeme použít i celé oloupané mandle obalené v cukru.