COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečný koláč s kokosem a mandlemi

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Netradiční varianta kynutého koláče

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečný koláč s kokosem a mandlemi

Na těsto:

250 g mouka polohrubá
30 g cukr
120 g tuk na pečení 100% rostlinný
1 balení Droždí pekařské čerstvé Dr. Oetker
vejce
špetka sůl
75 ml mléko polotučné vlažného

Na náplň:

4 ks jablek velká, oloupaná, nakrájená na plátky nebo nastrouhaná nahrubo
80 g cukr
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
2 balíčky Skořicový cukr Dr. Oetker
4 zarovnaná PL kokos strouhaný nebo strouhaného

Na ozdobení:

4 PL mandle plátků

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 27 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nasypeme na pracovní plochu mouku, cukr, nastrouháme nahrubo tuk, rozdrobíme droždí, přidáme vejce a sůl a podle potřeby vlažné mléko. Ručně vypracujeme vláčné těsto.

2

Na náplň v míse smícháme jablka s cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem.

3

Těsto nenecháváme kynout, ale na pomoučené pracovní ploše ho pomocí válečku rozválíme na kulatý plát silný asi 1/2 centimetru. Vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Přebytečné okraje odřízneme, vyválíme z nich 2 válečky, které spolu stočíme a později použijeme po obvodu koláče na jablečnou vrstvu.

4

Těsto posypeme polovinou strouhaného kokosu, na něj přidáme jablečnou směs, posypeme zbytkem kokosu a mandlovými lupínky a ozdobíme po obvodu copánkem z těsta.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 40 minut

5

Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný koláč s kokosem a mandlemi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 996 kJ
238 kcal
1444 kJ
345 kcal
Tuky 11.12 g 16.12 g
Sacharidy 29.80 g 43.19 g
Bílkoviny 3.91 g 5.67 g