COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečný Sachrův dort

(0)
5 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Neodolatelný dort z Přírodního kakaa Dr.Oetker s vláčným tmavým jablečným těstem a Polevou tmavou Dr.Oetker.

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečný Sachrův dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

250 g hladká mouka
40 g Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 KL Jedlá soda Dr. Oetker
300 g cukr
300 g jablek oloupané, nahrubo nastrouhané
3 ks vejce
100 g máslo rozpuštěné

Na polevu:

150 g džem meruňkový
2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
100 g máslo změklé

Na ozdobení:

smetana ke šlehání 33%
1 vrchovatá PL Přírodní kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou a cukrem. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce a máslo a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 60 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme meruňkovým džemem. Přiklopíme a povrch dortu včetně boků potřeme také džemem.

3

Polevy připravíme podle návodu na obale. Nallijeme do misky a vmícháme máslo. Polijeme povrch dortu včetně boků a necháme zatuhnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu dotuha. Přendáme do cukrářskho sáčku a dort dozdobíme. Posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný Sachrův dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2018 kJ
482 kcal
1474 kJ
352 kcal
Tuky 23.97 g 17.49 g
Sacharidy 60.77 g 44.35 g
Bílkoviny 5.80 g 4.23 g