COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečný Sachrův dort

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Neodolatelný dort z Přírodního kakaa Dr.Oetker s vláčným tmavým jablečným těstem a Polevou tmavou Dr.Oetker.

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečný Sachrův dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

250 g hladká mouka
40 g Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 KL Jedlá soda Dr. Oetker
300 g cukr
300 g jablek oloupané, nahrubo nastrouhané
3 ks vejce
100 g máslo rozpuštěné

Na polevu:

150 g džem meruňkový
2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
100 g máslo změklé

Na ozdobení:

smetana ke šlehání 33%
1 vrchovatá PL Přírodní kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou a cukrem. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce a máslo a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 60 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme meruňkovým džemem. Přiklopíme a povrch dortu včetně boků potřeme také džemem.

3

Polevy připravíme podle návodu na obale. Nallijeme do misky a vmícháme máslo. Polijeme povrch dortu včetně boků a necháme zatuhnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu dotuha. Přendáme do cukrářskho sáčku a dort dozdobíme. Posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný Sachrův dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2018 kJ
482 kcal
1474 kJ
352 kcal
Tuky 23.97 g 17.49 g
Sacharidy 60.77 g 44.35 g
Bílkoviny 5.80 g 4.23 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek