COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečný Sachrův dort  

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Neodolatelný dort z Přírodního kakaa Dr.Oetker s vláčným tmavým jablečným těstem a Polevou tmavou Dr.Oetker.

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečný Sachrův dort  

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

250 g hladká mouka
40 g Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 KL Jedlá soda Dr. Oetker
300 g cukr
300 g jablka oloupané, nahrubo nastrouhané
3 ks vejce
100 g máslo rozpuštěné

Na polevu:

150 g džem meruňkový
2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
100 g máslo změklé

Na ozdobení:

smetana ke šlehání 33%
1 vrchovatá PL Přírodní kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou a cukrem. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce a máslo a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 60 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme meruňkovým džemem. Přiklopíme a povrch dortu včetně boků potřeme také džemem.

3

Polevy připravíme podle návodu na obale. Nallijeme do misky a vmícháme máslo. Polijeme povrch dortu včetně boků a necháme zatuhnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu dotuha. Přendáme do cukrářskho sáčku a dort dozdobíme. Posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný Sachrův dort  

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2018kJ
482kcal
1474kJ
352kcal
Tuky 23.97g 17.49g
Sacharidy 60.77g 44.35g
Bílkoviny 5.80g 4.23g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek