COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablka v županu

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Teplý dezert s listovým těstem

4 porce

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablka v županu

Na těsto:

300 g listové těsto zmrazeného nebo chlazeného

Na náplň:

50 g máslo
50 g mandle sekaných loupaných
30 g cukr
100 g rozinky
4 ks jablek středně velkých kyselejších
1 ks vejce

Na krém:

vejce
45 g cukr
250 ml bílé víno polosuchého

preparation

příprava

1

Zmrazené těsto zakryjeme a necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Rozválíme a vykrájíme 4 stejně velké čtverce (asi 16x16 cm) a 4 menší kolečka (průměr asi 3 cm).

2

Na náplň rozpustíme máslo na pánvy, přidáme mandle, cukr a rozinky a mícháme dřevěnou vařečkou až do zlatavého zabarvení směsi. Necháme vychladnout.

3

Oloupaná a zbavená jablka jadřinců naplníme připravenou náplní. Vejce rozšleháme a potřeme jím čtverce listového těsta.

4

Naplněná jablka posadíme vždy do středu čtverce z listového těsta, rohy těsta zvedneme a všechny čtyři přiložíme na jablko. Zpevníme přitlačením vykrojeného kolečka. Okraje čtverců stlačíme k sobě. Jablka v listovém těstě položíme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem . Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 25 minut

5

Před vyjmutím z trouby ještě jednou potřeme rozšlehaným vejcem.

6

Na přípravu krému promícháme ve vyšší nádobě vejce, cukr a víno.Směs vyšleháme v horké, ne vařící vodní lázni do husté pěny.

Nutriční hodnoty na recept Jablka v županu

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 248554 kJ
59366 kcal
398 kJ
95 kcal
Tuky 408.19 g 0.65 g
Sacharidy 4,316.09 g 6.89 g
Bílkoviny 73.51 g 0.12 g