COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo-fíkový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jahodovo-fíkový džem na všestranné použití, který si rychle a jednoduše připravíte s pomocí želírovacího cukru se stévií Dr. Oetker

5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-fíkový džem

Přísady:

350 g jahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
350 g fíky (očištěné a nakrájené na malé kousky)
1 balíček Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme ovoce do hrnce. Přidáme Želírovací cukr se stévií, vanilkovou pastu a kyselinu a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-fíkový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 33 kJ
8 kcal
314 kJ
75 kcal
Tuky 0.03 g 0.35 g
Sacharidy 1.91 g 19.12 g
Bílkoviny 0.10 g 1.01 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek