COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo-fíkový džem

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jahodovo-fíkový džem na všestranné použití, který si rychle a jednoduše připravíte s pomocí želírovacího cukru se stévií Dr. Oetker

5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-fíkový džem

Přísady:

350 g jahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
350 g fíky (očištěné a nakrájené na malé kousky)
1 balíček Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme ovoce do hrnce. Přidáme Želírovací cukr se stévií, vanilkovou pastu a kyselinu a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-fíkový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 33 kJ
8 kcal
314 kJ
75 kcal
Tuky 0.03 g 0.35 g
Sacharidy 1.91 g 19.12 g
Bílkoviny 0.10 g 1.01 g