na recept Jahodovo pomerančové košíčky
formičky na košíčky (Ø 10 cm) | |
elektrický ruční šlehač |
1 ks | vejce |
100 g | cukr |
1 balíček | Vanilkový cukr Dr. Oetker |
80 g | máslo změklé |
100 ml | mléko polotučné |
110 g | hladká mouka |
1 zarovnaná KL | Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker |
400 g | jahody čerstvé |
1 balíček | Zlatý klas Dr. Oetker |
400 ml | voda |
100 ml | pomerančový sirup (např. Sunquick) |
Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a mlékem. Přidáme moukou smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaných a moukou vysypaných formiček a naneseme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Doba pečení: O nás 25 Minuty
Košíčky necháme vychladnout. Poté je vyklepneme z formiček.
Na přípravu náplně jahody očistíme a nakrájíme na malé kousky a naneseme je do košíčků. Zlatý klas uvaříme s vodou a sirupem do zhoustnutí a ihned nalijeme do košíčků na jahody a necháme zatuhnout.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1189kJ 284kcal |
507kJ 121kcal |
Tuky | 13.05g | 5.58g |
Sacharidy | 38.10g | 16.28g |
Bílkoviny | 4.80g | 2.05g |