Flag

Jahodovo pomerančové košíčky

asi 6 kusů
Jednoduché
55
Jahodové košíčky s originálním ovocným krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker a pomerančového sirupu. Vyzkoušejte!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
formičky na košíčky (Ø 10 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
1 ksvejce slepičí
100 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
80 gmáslo změklé
100 mlmléko polotučné
110 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
400 gjahody čerstvé
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
400 mlvoda
100 mlpomerančový sirup (např. Sunquick)
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a mlékem. Přidáme moukou smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaných a moukou vysypaných formiček a naneseme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Košíčky necháme vychladnout. Poté je vyklepneme z formiček.

3

Na přípravu náplně jahody očistíme a nakrájíme na malé kousky a naneseme je do košíčků. Zlatý klas uvaříme s vodou a sirupem do zhoustnutí a ihned nalijeme do košíčků na jahody a necháme zatuhnout.