COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo-rebarborový koláč

Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.

O nás 12 porcí

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-rebarborový koláč

Na těsto:

400 g špaldová mouka
50 g mleté mandle
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
70 ml javorový sirup
100 g máslo změklé
100 ml olej
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na obložení:

200 g jahody , očištěné a nakrájené na kousky
500 g rebarbora , očištěná a nakrájená na kostky
2 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s mandlemi, sodou a citrónovou kůrou. Přidáme sirup, máslo, olej a pastu a ručně vypracujeme dohladka. Asi 90 % těsta naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně přitlačíme ke dnu.

2

Jahody a rebarboru naneseme na těsto. Na povrch nadrobíme zbylé těsto a posypeme citrónovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

3

Před podáváním můžeme koláč zlehka poprášit moučkovým cukrem.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek