COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo-rybízový džem - méně cukru

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lehce pikantní chuť - s méně cukru

asi 4 sklenice

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-rybízový džem - méně cukru

Na džem:

900 g jahody očištěných a nakrájených na malé kousky
600 g rybíz červený omytého a odstopkovaného
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Do velkého hrnce vložíme jahody s rybízem a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj . Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku .

3

Uložíme do chladu, otevřené sklenice uchováváme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-rybízový džem - méně cukru

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 67 kJ
16 kcal
268 kJ
64 kcal
Tuky 0.07 g 0.28 g
Sacharidy 4.46 g 17.86 g
Bílkoviny 0.22 g 0.86 g