COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový dezert se želé

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Svačinka pro letní odpoledne s čerstvým ovocem a Dort-želé červeným Dr. Oetker.

asi 8 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový dezert se želé

Přísady:

150 g müsli s ořechy
1 balíček Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
500 g mascarpone
200 g jogurt bílý polotučný
50 g moučkový cukr
1 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda
250 g jahody čerstvé
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
250 g voda
2 zarovnaná PL cukr

Ještě potřebujeme:

8 ks misky nebo vyšší skleničky

preparation

příprava

1

Na přípravu dezertu musli  pomocí válečku rozdrtíme a vložíme do mísy. Přidáme polevu rozpuštěnou podle návodu na obale a zamícháme. Po ztuhnutí rozdrtíme a stejnoměrně rozdělíme na dno do skleniček.

2

V míse smícháme mascarpone s jogurtem, cukry a  kůrou. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Rozdělíme asi do ¾ výšky skleničky a  necháme asi 30 minut v chladničce ztuhnout.

3

Na povrch dezertu naneseme očištěné nadrobno nakrájené jahody a zalijeme dort-želé připraveným s vodou a cukrem podle návodu na obale.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový dezert se želé

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2181 kJ
521 kcal
1017 kJ
243 kcal
Tuky 19.11 g 8.93 g
Sacharidy 40.62 g 18.98 g
Bílkoviny 7.64 g 3.57 g