COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jahodové mlsání

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový koláč

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks vejce
70 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
140 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

500 g jahody
200 g zakysaná smetana
1 zarovnaná PL moučkový cukr
2 PL citrónová kůra (nastrouhané z 1/2 chemicky neošetřeného citrónu)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na potření:

1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
40 g cukr
250 ml voda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Zlehka vmícháme mouku s kypřicím práškem. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané koláčové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Korpus ihned vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně omyjeme jahody, očistíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Smetanu dobře promícháme s cukrem, citrónovou kůrou a smeta-fixem a rozetřeme na vychladlý korpus. Na povrch naskládáme jahody.

4

Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obalu. Pomocí štětce nebo mašlovačky natřeme na jahody a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 645 kJ
154 kcal
532 kJ
127 kcal
Tuky 4.54 g 3.75 g
Sacharidy 25.22 g 20.84 g
Bílkoviny 4.11 g 3.40 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek