COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jarní čokoládový dort

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jarní čokoládový dort ozdobený marcipánem nejen pro nedělní pohodu.

asi 12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní čokoládový dort

Na těsto:

1,5 KL instantní káva
350 ml voda vroucí
250 g máslo
200 g čokoláda hořká kvalitní 70 %
250 g moučkový cukr
3 ks vejce
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
240 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
30 g Holandské kakao Dr. Oetker
0,25 KL sůl

Na polevu:

200 g čokoláda hořká kvalitní 70 %
200 ml smetana ke šlehání 33%
1 KL máslo

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 24 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse zalijeme kávu vroucí vodou. Přidáme na kostky nakrájené máslo, nalámanou čokoládu a cukr a metličkou vymícháme dohladka. Poté přidáme vejce, vanilkovou pastu a mouku smíchanou s droždím, kakaem a solí a důkladně zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 60 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastrůlku ve vodní lázni. Přidáme smetanu a máslo a vymícháme dohladka. Polevou potřeme povrch vychladlého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.

4

Povrch dortu dozdobíme vajíčky vymodelovanými z marcipánu, která můžeme obarvit potravinářským barvivem.

Nutriční hodnoty na recept Jarní čokoládový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2600 kJ
621 kcal
1511 kJ
361 kcal
Tuky 38.23 g 22.23 g
Sacharidy 62.28 g 36.21 g
Bílkoviny 7.06 g 4.11 g