COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jarní čokoládový dort

(0)
4 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Jarní čokoládový dort ozdobený marcipánem nejen pro nedělní pohodu.

O nás 12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní čokoládový dort

Na těsto:

1,5 KL instantní káva
350 ml voda vroucí
250 g máslo
200 g čokoláda hořká kvalitní 70 %
250 g moučkový cukr
3 ks vejce
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
240 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
30 g Holandské kakao Dr. Oetker
0,25 KL sůl

Na polevu:

200 g čokoláda hořká kvalitní 70 %
200 ml smetana ke šlehání 33%
1 KL máslo

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 24 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse zalijeme kávu vroucí vodou. Přidáme na kostky nakrájené máslo, nalámanou čokoládu a cukr a metličkou vymícháme dohladka. Poté přidáme vejce, vanilkovou pastu a mouku smíchanou s droždím, kakaem a solí a důkladně zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 60 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastrůlku ve vodní lázni. Přidáme smetanu a máslo a vymícháme dohladka. Polevou potřeme povrch vychladlého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.

4

Povrch dortu dozdobíme vajíčky vymodelovanými z marcipánu, která můžeme obarvit potravinářským barvivem.

Nutriční hodnoty na recept Jarní čokoládový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2600kJ
621kcal
1511kJ
361kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek