COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jarní jablečný koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jarní jablečný koláč

asi 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní jablečný koláč

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

2 ks vejce
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
60 g hladká mouka
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 kg jablek
3 PL citrónová šťáva (z 1 citrónu)
150 ml voda
150 g cukr
2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
vejce

Na ozdobení:

400 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
50 g čokoláda hořká strouhané

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a krátce na nejnižším stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozetřeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do většího hrnce, přidáme šťávu, vodu, cukr, pudingy a vejce a za stálého míchání přivedeme do varu. Povaříme asi 3 minuty, poté necháme mírně vychladnout.

4

Korpus vyjmeme z formy, odstraníme papír na pečení a položíme na podnos. Kolem korpusu přiložíme očištěný okraj formy. Náplň naneseme na korpus, uhladíme a vložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení vyšleháme smetanu se smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku rozetřeme na náplň a posypeme strouhanou čokoládou.

Nutriční hodnoty na recept Jarní jablečný koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 942 kJ
225 kcal
670 kJ
160 kcal
Tuky 11.19 g 7.94 g
Sacharidy 29.87 g 21.19 g
Bílkoviny 3.47 g 2.46 g