COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jarní marcipánovo-ananasový chlebíček

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlý moučník, kterým nepohrdnou malí ani velcí.

asi 15 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní marcipánovo-ananasový chlebíček

Ještě potřebujeme:

forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

135 g kompot ananasový (po odkapání)
1 balení Marcipán Dr. Oetker
140 g máslo změklého nebo margarímu
140 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 ks vejce
240 g hladká mouka
1,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Kompot necháme na sítku důkladně odkapat a případné větší kousky překrojíme.

2

Na přípravu těsta nakrájíme marcipán na malé kousky. V míse smícháme marcipán, máslo nebo margarín a vymícháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáme za stálého míchání cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a vyšleháme na nejvyšším stupni dohladka. Mouku smíchanou s kypřicím práškem vmícháme metličkou ve dvou dávkách do vaječné směsi. Vymícháme dohladka. Nakonec ručně vmícháme do těsta kousky ananasu a naplníme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 55 minut

3

Upečený chlebíček necháme stát 10 minut ve formě, poté uvolníme z formy a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Jarní marcipánovo-ananasový chlebíček

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 996 kJ
238 kcal
1465 kJ
350 kcal
Tuky 11.35 g 16.69 g
Sacharidy 30.21 g 44.43 g
Bílkoviny 3.47 g 5.10 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek