COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

krásně vláčný

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

Ještě potřebujeme:

forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

125 g máslo (změklé)
200 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 ks vejce
150 g jogurt bílý polotučný
200 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 g hroznové víno

Na ozdobení:

130 g jogurt bílý polotučný
100 g moučkový cukr
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
500 g hroznové víno nebo jakékoliv další ovoce (physalis, fíky, borůvky)
1 ks bílek
1 zarovnaná PL cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně po jednom zašleháváme vejce. Přidáme jogurt, mouku smíchanou s kypřicím práškem a na středním stupni vyšleháme dohladka. Polovinu těsta naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Na povrch naneseme očištěné hroznové víno, zakryjeme zbytkem těsta a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 45 minut

2

Upečený korpus necháme vychladnout.

3

Na povrch korpusu naneseme jogurt smíchaný s moučkovým cukrem a extraktem. Ovoce potřeme pomocí mašlovačky bílkem, posypeme cukrem a necháme zaschnout. Poté jím hřbet dozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1315 kJ
314 kcal
862 kJ
206 kcal
Tuky 11.14 g 7.28 g
Sacharidy 50.90 g 33.27 g
Bílkoviny 5.17 g 3.38 g