COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

krásně vláčný

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

Ještě potřebujeme:

Na těsto:

125 g máslo (změklé)
200 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 ks vejce
150 g jogurt bílý polotučný
200 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 g hroznové víno

Na ozdobení:

130 g jogurt bílý polotučný
100 g moučkový cukr
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
500 g hroznové víno nebo jakékoliv další ovoce (physalis, fíky, borůvky)
1 ks bílek
1 zarovnaná PL cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně po jednom zašleháváme vejce. Přidáme jogurt, mouku smíchanou s kypřicím práškem a na středním stupni vyšleháme dohladka. Polovinu těsta naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Na povrch naneseme očištěné hroznové víno, zakryjeme zbytkem těsta a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 45 Minuty

2

Upečený korpus necháme vychladnout.

3

Na povrch korpusu naneseme jogurt smíchaný s moučkovým cukrem a extraktem. Ovoce potřeme pomocí mašlovačky bílkem, posypeme cukrem a necháme zaschnout. Poté jím hřbet dozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Jogurtový hřbet s hroznovým vínem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1315kJ
314kcal
862kJ
206kcal
Tuky 11.14g 7.28g
Sacharidy 50.90g 33.27g
Bílkoviny 5.17g 3.38g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek