COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kakaová bublanina s višněmi

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lahodná kakaová bublanina, nejen k rannímu čaji, s Holandským kakaem Dr. Oetker. Dokonalá barva, chuť a příjemná vůně.

24 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Kakaová bublanina s višněmi

Na těsto:

340 g kompot višňový (po odkapání)
350 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker
200 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 balíčky Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
4 ks vejce
125 ml olej
125 ml voda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu bublaniny necháme kompot důkladně na sítku odkapat.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem, cukrem, vanilínovým cukrem a třtinovým cukrem. Přidáme vejce, olej a vodu a vymícháme dohladka. Těsto nalijeme  na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Na povrch těsta stejnoměrně rozložíme odkapané višně. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Plynová trouba: 190 °C

Doba pečení: 30 minut

3

Bublaninu necháme vychladnout. Poté ji můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Kakaová bublanina s višněmi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 703 kJ
168 kcal
1156 kJ
276 kcal
Tuky 6.52 g 10.68 g
Sacharidy 24.60 g 40.33 g
Bílkoviny 2.89 g 4.73 g