Flag

Karamelovo hruškový mumiový pie

asi 12 porcí
Středně obtížné
60
Podzimní pie s náplní z hrušek a ořechů s Premium Pudingem Extra Karamel Dr. Oetker potěší každou návštěvu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 ghladká mouka
2 PLcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
0,5 KLsůl
220 gmáslo změklé
75 mlvoda
Na náplň
1 balíčekPremium Puding Extra Karamel Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
3 PLcukr
6 kshrušky malé zralé
100 gořechy pekanové
100 gcukr
1 KLvoda
45 gmáslo
60 mlsmetana ke šlehání 33%
Na potření a ozdobení
1 ksvejce slepičí
1 PLmléko polotučné
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Tubičky bílé 4 ks Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
potravinářská folie
hrnec se silným dnem
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Premium Puding Extra Karamel Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Picture - Tubičky bílé 4 ks Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme máslo a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

3

Hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a vykrojíme asi 6 kuliček a odložíme je stranou. Zbytek hrušek nakrájíme na malé kousky. Vložíme do misky a vmícháme do nich na menší kousky nakrájené ořechy.

4

Cukr vložíme do hrnce. Přidáme vodu a svaříme na karamel. Jakmile se zabarví do hněda, přidáme máslo a smetanu a za stálého míchání povaříme a vymícháme dohladka. Odstavíme a necháme vychladnout.

5

Z těsta odebereme 2/3 a na pomoučené pracovní ploše ho pomocí válečku vyválíme na plát o Ø 30 cm. Plát naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy.

6

Na těsto naneseme vychladlý puding a uhladíme. Poté na puding naneseme hrušky s ořechy a potřeme karamelem.

7

Zbylé těsto vyválíme a nakrájíme na proužky. Proužky naneseme na povrch koláče a doplníme kuličkami z hrušek jako oči. Povrch potřeme vejcem rozšlehaným v mléce pomocí štětce nebo mašlovačky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

8

Koláč necháme vychladnout.

9

Oči potřeme červenou barvou a do středu vytvoříme zorničku černou barvou. Tubičkou vytvoříme zuby.