COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kávová bábovka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jemná bábovka připravena za pomoci Holandského kakaa Dr. Oetker a citrónového aroma Dr. Oetker

asi 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Kávová bábovka

Na těsto:

250 g máslo nebo margarín (změklé)
300 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks vejce
380 g hladká mouka
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
100 g mandle (nasekané)
1 KL Aroma citrónové Dr. Oetker
250 ml instantní káva (silná)

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce (každé vejce šleháme po dobu asi ½ minuty na nejvyšším stupni). Smícháme mouku, kypřicí prášek, proseté kakao, mandle, aroma a střídavě s kávou ve dvou dávkách vmícháme na středním stupni do těsta. Nalijeme do Backsprayem vystříkané formy podle návodu na obale a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 70 minut

2

Po upečení necháme bábovku 10 minut stát ve formě. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Povrch posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Kávová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1980 kJ
473 kcal
1851 kJ
442 kcal
Tuky 26.18 g 24.47 g
Sacharidy 40.03 g 37.41 g
Bílkoviny 5.99 g 5.59 g