COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kávová bábovka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Jemná

O nás 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Kávová bábovka

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

Na těsto:

250 g máslo nebo margarín (změklé)
300 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks vejce
380 g hladká mouka
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
100 g mandle (nasekané)
1 KL Aroma citrónové Dr. Oetker
250 ml instantní káva (silná)

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce (každé vejce šleháme po dobu asi ½ minuty na nejvyšším stupni). Smícháme mouku, kypřicí prášek, proseté kakao, mandle, aroma a střídavě s kávou ve dvou dávkách vmícháme na středním stupni do těsta. Nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: O nás 170 °C

Horkovzdušná trouba: O nás 150 °C

Doba pečení: O nás 70 Minuty

2

Po upečení necháme bábovku 10 minut stát ve formě. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Povrch posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Kávová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1687kJ
403kcal
1704kJ
407kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek