na recept Kefírové citrónové mini bábovky
formičky na minibábovičky | |
elektrický ruční šlehač |
4 ks | vejce |
200 g | cukr třtinový |
2 balení | Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker |
100 ml | olej |
200 ml | kefír |
400 g | hladká mouka |
1 balíček | Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker |
Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s třtinovým cukrem a cukrem citrónovým elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně zašleháme olej a kefírové mléko. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaných a moukou vysypaných formiček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Doba pečení: O nás 20 - 30 Minuty
Mini bábovky necháme asi 10 minut ve formičkách zchladnout. Poté je opatrně vyklopíme.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1013kJ 242kcal |
1281kJ 306kcal |
Tuky | 9.13g | 11.55g |
Sacharidy | 34.83g | 44.09g |
Bílkoviny | 5.58g | 7.06g |