Flag

Koláč s karamelovým pudingem

24 porcí
Jednoduché
65
Doma je tam, kde je puding. Tradiční domácí koláč od Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
480 gkompot meruňkový (po odkapání)
250 mlmléko plnotučné
2 ksvejce slepičí
200 gcukr
125 mlolej
300 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 gkokos strouhaný
Na náplň
2 balíčkyPremium Puding Extra Karamel Dr. Oetker
900 mlmléko plnotučné
60 gcukr
Na ozdobení
30 gkokos strouhaný
50 gstrouhaná čokoláda
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Premium Puding Extra Karamel Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu kompot necháme na sítku důkladně odkapat. V míse metličkou vyšleháme mléko s vejci, cukrem a olejem dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kokosem a vymícháme dohladka. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Na těsto poklademe stejnoměrně odkapané meruňky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme mírně zchladnout.

3

Na náplň připravíme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Ihned horký puding nalijeme na koláč, uhladíme a necháme zatuhnout.

4

Povrch ozdobíme strouhaným kokosem a čokoládou.