COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křehký koláč s hruškami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křehký koláč s hruškami

asi 12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Křehký koláč s hruškami

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 31 cm)
koláčová forma (Ø 31 cm)

Na těsto:

220 g hladká mouka
špetka sůl
150 g máslo změklé
1 ks žloutek
1 PL voda

Na náplň:

2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
750 ml mléko polotučné
50 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
50 g máslo

Na ozdobení:

5 ks hrušky
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme máslo. Do mísy nalámeme čokoládu, zalijeme ji horkým máslem a necháme ji rozpustit. Do teplé směsi přidáme cukr, extrakt, sůl a vejce a metličkou vymícháme dohladka. Poté přidáme kakao smíchané se Zlatým klasem a metličkou vše vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a papírem na pečení vyložený plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 30 minut

2

Brownies necháme na plechu zcela vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Křehký koláč s hruškami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1034 kJ
247 kcal
925 kJ
221 kcal
Tuky 15.07 g 13.45 g
Sacharidy 23.61 g 21.08 g
Bílkoviny 4.51 g 4.03 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek