COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křehký koláč s hruškami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křehký koláč s hruškami lehce připravíte za pomoci Zlatého klasu Dr. Oetker.

asi 12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Křehký koláč s hruškami

Na těsto:

220 g hladká mouka
špetka sůl
150 g máslo změklé
1 ks žloutek
1 PL voda

Na náplň:

2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
750 ml mléko polotučné
50 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
50 g máslo

Na ozdobení:

5 ks hrušky
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 31 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí. Přidáme máslo, žloutek a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme.

2

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem podle návodu na obale a nakonec v něm necháme rozpustit máslo.      Náplň naneseme na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch naskládáme očištěné na plátky nakrájené hrušky a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 50 minut

3

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Křehký koláč s hruškami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1034 kJ
247 kcal
925 kJ
221 kcal
Tuky 15.07 g 13.45 g
Sacharidy 23.61 g 21.08 g
Bílkoviny 4.51 g 4.03 g