COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krémový ovocný dort

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jedinečná náplň z pomerančového džusu, Zlatého klasu Dr. Oetker, Crème Olé Dr. Oetker a mascarpone.

12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Krémový ovocný dort

Na těsto:

4 ks vejce
120 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
100 g mouka polohrubá
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
40 g Holandské kakao Dr. Oetker prosáté

Na ovocnou náplň:

500 ml džus pomerančový 100 %
2 zarovnaná PL cukr
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
250 g mascarpone
1 balíček Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
3 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

Na polevu:

100 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dopěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a metličkou důkladně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: 35 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus odstraníme z formy, přeneseme ho na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu ovocné náplně v kastrůlku smícháme džus s cukrem a Zlatým klasem, přivedeme k varu a minutu povaříme do zhoustnutí. Náplň nalijeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnout.

4

Na přípravu krému v míse vyšleháme smetanu s mascarpone, Creme Olé a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Odstraníme formu. Krémem potřeme povrch a strany dortu a uhladíme. Dort uložíme alespoň na hodinu do chladničky.

5

Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu. Odstavíme a nalámeme do ní polevu. Za stálého míchání vymícháme dohladka, dokud se poleva zcela nerozpustí. Polevu naneseme na povrch dortu, uhladíme a necháme jí částečně stéci po okrajích.

Nutriční hodnoty na recept Krémový ovocný dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2039 kJ
487 kcal
1139 kJ
272 kcal
Tuky 26.61 g 14.87 g
Sacharidy 40.27 g 22.50 g
Bílkoviny 7.12 g 3.98 g