Flag

Krtkův dort - Duha

16 porcí
Jednoduché
60
Netradičně připravený Krtkův dort Dr. Oetker pro dobrou náladu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
1 baleníKrtkův dort Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
75 mlmléko polotučné
Na náplň
500 mlsmetana ke šlehání 33% vychlazená
100 mlvoda
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Krtkův dort Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Nakonec do těsta vmícháme čokoládové vločky.  Těsto naneseme do  vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 35 - 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na dortový podnos. Ostrým nožem seřízneme tenkou část korpusu do roviny, kterou v misce nahrubo rozdrobíme.

3

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Náplň rozdělíme na 3 díly a každou obarvíme jinou barvou. Náplně na sebe navrstvíme do kopule a posypeme rozdrobeným korpusem.

4

Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.