Flag

Křupavý koláč s mandlemi

asi 12 porcí
Jednoduché
55
Neodolatelný koláč s krémovou náplní ze Zlatého klasu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
150 gcukr
50 gmed tekutý
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 gmandlové plátky
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko plnotučné
50 gcukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme vejce s cukrem, medem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a ručně zlehka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Povrch posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme.

3

Na náplň uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Necháme krátce za stálého míchání zchladnout a naneseme na spodní díl korpusu a uhladíme. Zakryjeme vrchním dílem a uložíme do chladničky ztuhnout.