COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kynutá kvásková bábovka se sušenými švestkami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nevšední kynutá bábovka se sušenými švestkami a březovým cukrem, se Žitným kváskem Dr. Oetker, ovoněná citrónovou kůrou Finesse Dr. Oetker.

16 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Kynutá kvásková bábovka se sušenými švestkami

Na těsto:

60 g sušené švestky
2 PL rum
200 ml mléko polotučné
100 g máslo rozpuštěné
150 g čiroková mouka hladká
350 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
100 g březový cukr
2 balíčky Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 ks vejce
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
60 g ořechy vlašské nasekané

Na potření a posypání:

60 g máslo rozpuštěné

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta švestky nakrájíme na malé kousky, namočíme je do rumu a necháme je asi hodinu macerovat. V kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo.  V míse smícháme obě mouky s droždím, kváskem, cukrem a citronovou kůrou.  Přidáme vejce, extrakt, máslo rozpuštěné v mléce, švestky i s rumem, ořechy a ručně vypracujeme dohladka.  Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 30 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 30 minut

3

Bábovku necháme zchladnout a poté ji opatrně vyklopíme.

4

Teplou bábovku potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozpuštěným máslem a necháme zcela vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Kynutá kvásková bábovka se sušenými švestkami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1114 kJ
266 kcal
1411 kJ
337 kcal
Tuky 12.30 g 15.57 g
Sacharidy 33.82 g 42.82 g
Bílkoviny 5.95 g 7.53 g