Flag

Ledový mistrovský dort

asi 12 porcí
Náročné
40
Originální nanukový dort
Přísady
Příprava
Náš tip
1. Dort můžeme v horkých dnech podávat také jako nanukový dort. Za tímto účelem vložíme dort i s okrajem formy asi na hodinu do mrazáku.2. Dort můžeme kompletně zamrazit. Nejméně 2 hodiny před podáváním ho vyjmeme z mrazáku.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
50 gčokoláda na vaření
6 ksbílek
6 ksžloutek
150 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gmandle strouhaných
3 zarovnané PLstrouhanka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
800 mlsmetana ke šlehání 33% vychlazené
4 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
7 zarovnaných KLinstantní káva (asi 30 g)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta nastrouháme čokoládu. Z bílků ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh tak, aby zůstal viditelný řez nožem.

2

Žloutky ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme cukr a vanilínový cukr a šleháme asi dvě minuty. Smícháme mandle, strouhanku, kypřicí prášek a strouhanou čokoládu a krátce vmícháme na nejnižším stupni. Ve 2 dávkách vmícháme sníh z bílků, těsto rozetřeme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Korpus uvolníme z formy a vyklopíme na kuchyňskou mřížku vyloženou papírem na pečení, necháme vychladnout. Po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní část korpusu položíme na podnos. Kolem korpusu upevníme očištěný okraj formy.

4

Na přípravu náplně ušleháme smetanu ke šlehání, vanilínový cukr a smeta-fix. Přidáme instantní kávu a ušleháme dotuha. Náplň naneseme na korpus a nejméně na hodinu uložíme do chladničky.

5

Horní část korpusu rozdrobíme. Drobenku opražíme na teflonové pánvi bez tuku a necháme vychladnout na talíři. Mandle rovněž opražíme a necháme vychladnout. Opraženou drobenku, mandle, moučkový cukr naneseme na povrch dortu, teprve potom opatrně uvolníme a odstraníme okraj formy.

Náš tip

  • 1. Dort můžeme v horkých dnech podávat také jako nanukový dort. Za tímto účelem vložíme dort i s okrajem formy asi na hodinu do mrazáku.2. Dort můžeme kompletně zamrazit. Nejméně 2 hodiny před podáváním ho vyjmeme z mrazáku.