COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ledový mistrovský dort

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální nanukový dort

O nás 12 porcí

pro zkušené 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Ledový mistrovský dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

50 g čokoláda na vaření
6 ks bílek
6 ks žloutek
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g mandle strouhaných
3 zarovnaná PL strouhanka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

800 ml smetana ke šlehání 33% vychlazené
4 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL moučkový cukr
7 zarovnaných KL instantní káva (asi 30 g)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nastrouháme čokoládu. Z bílků ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh tak, aby zůstal viditelný řez nožem.

2

Žloutky ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme cukr a vanilínový cukr a šleháme asi dvě minuty. Smícháme mandle, strouhanku, kypřicí prášek a strouhanou čokoládu a krátce vmícháme na nejnižším stupni. Ve 2 dávkách vmícháme sníh z bílků, těsto rozetřeme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

3

Korpus uvolníme z formy a vyklopíme na kuchyňskou mřížku vyloženou papírem na pečení, necháme vychladnout. Po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní část korpusu položíme na podnos. Kolem korpusu upevníme očištěný okraj formy.

4

Na přípravu náplně ušleháme smetanu ke šlehání, vanilínový cukr a smeta-fix. Přidáme instantní kávu a ušleháme dotuha. Náplň naneseme na korpus a nejméně na hodinu uložíme do chladničky.

5

Horní část korpusu rozdrobíme. Drobenku opražíme na teflonové pánvi bez tuku a necháme vychladnout na talíři. Mandle rovněž opražíme a necháme vychladnout. Opraženou drobenku, mandle, moučkový cukr naneseme na povrch dortu, teprve potom opatrně uvolníme a odstraníme okraj formy.

Nutriční hodnoty na recept Ledový mistrovský dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1704kJ
407kcal
1532kJ
366kcal
Tuky 29.41g 26.50g
Sacharidy 30.45g 27.43g
Bílkoviny 4.20g 3.79g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek