Letní rybízová šarlota

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pikantní

asi 15 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Letní rybízová šarlota

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
potravinářská fólie
mašlovačka nebo štětec
mašlovačka nebo štětec

Na těsto:

3 ks vejce
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
80 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

300 g džem z černého rybízu
250 ml smetana ke šlehání 33% (vychlazená)
500 g jogurt bílý polotučný
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda (vlažná)

Na potření:

100 g džem meruňkový
3 PL voda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a krátce vmícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 200 °C

Horkovzdušná trouba: asi 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Plát opatrně uvolníme, vyklopíme přímo na pracovní plochu a necháme i s papírem na pečení vychladnout.

3

Formu po celé ploše vyložíme potravinářskou fólií a uhladíme. Džem propasírujeme přes sítko. Z plátu opatrně odstraníme papír na pečení. Z delší strany plátu odřízneme pruh o šířce 11 cm a odložíme stranou. Plát potřeme asi 4 PL džemu a opatrně zavineme a nakrájíme na 17 plátků. Na dno a delší strany formy dáme vždy 5 plátků, na kratší strany po 1 plátku.

4

Na přípravu náplně ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do jogurtu. Opatrně vmícháme šlehačku a 1/3 náplně odložíme. Do zbývající náplně vmícháme zbytek rybízového džemu. 2/3 rybízové náplně nalijeme do formy. Do středu naneseme bílou náplň a zalijeme zbytkem rybízové náplně. Zakryjeme pruhem z plátu, lehce přitlačíme a uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.

5

Šarlotu vyklopíme na podnos a opatrně stáhneme fólii. Meruňkový džem propasírujeme přes sítko, smícháme s vodou, krátce svaříme. Pomocí štětce nebo mašlovačky opatrně rozetřeme po povrchu. Do podávání uložíme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Letní rybízová šarlota

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 892 kJ
213 kcal
795 kJ
190 kcal
Tuky 7.45 g 6.65 g
Sacharidy 31.94 g 28.51 g
Bílkoviny 4.42 g 3.95 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám