COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Letní rybízová šarlota

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pikantní

asi 15 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Letní rybízová šarlota

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
potravinářská fólie
mašlovačka nebo štětec
mašlovačka nebo štětec

Na těsto:

3 ks vejce
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
80 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

300 g džem z černého rybízu
250 ml smetana ke šlehání 33% (vychlazená)
500 g jogurt bílý polotučný
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda (vlažná)

Na potření:

100 g džem meruňkový
3 PL voda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a krátce vmícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 200 °C

Horkovzdušná trouba: asi 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Plát opatrně uvolníme, vyklopíme přímo na pracovní plochu a necháme i s papírem na pečení vychladnout.

3

Formu po celé ploše vyložíme potravinářskou fólií a uhladíme. Džem propasírujeme přes sítko. Z plátu opatrně odstraníme papír na pečení. Z delší strany plátu odřízneme pruh o šířce 11 cm a odložíme stranou. Plát potřeme asi 4 PL džemu a opatrně zavineme a nakrájíme na 17 plátků. Na dno a delší strany formy dáme vždy 5 plátků, na kratší strany po 1 plátku.

4

Na přípravu náplně ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do jogurtu. Opatrně vmícháme šlehačku a 1/3 náplně odložíme. Do zbývající náplně vmícháme zbytek rybízového džemu. 2/3 rybízové náplně nalijeme do formy. Do středu naneseme bílou náplň a zalijeme zbytkem rybízové náplně. Zakryjeme pruhem z plátu, lehce přitlačíme a uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.

5

Šarlotu vyklopíme na podnos a opatrně stáhneme fólii. Meruňkový džem propasírujeme přes sítko, smícháme s vodou, krátce svaříme. Pomocí štětce nebo mašlovačky opatrně rozetřeme po povrchu. Do podávání uložíme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Letní rybízová šarlota

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 892 kJ
213 kcal
795 kJ
190 kcal
Tuky 7.45 g 6.65 g
Sacharidy 31.94 g 28.51 g
Bílkoviny 4.42 g 3.95 g