COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Letní rybízová šarlota

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pikantní

O nás 15 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Letní rybízová šarlota

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
potravinářská fólie
mašlovačka nebo štětec
mašlovačka nebo štětec

Na těsto:

3 ks vejce
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
80 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

300 g džem z černého rybízu
250 ml smetana ke šlehání 33% (vychlazená)
500 g jogurt bílý polotučný
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda (vlažná)

Na potření:

100 g džem meruňkový
3 PL voda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a krátce vmícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: O nás 200 °C

Horkovzdušná trouba: O nás 180 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

2

Plát opatrně uvolníme, vyklopíme přímo na pracovní plochu a necháme i s papírem na pečení vychladnout.

3

Formu po celé ploše vyložíme potravinářskou fólií a uhladíme. Džem propasírujeme přes sítko. Z plátu opatrně odstraníme papír na pečení. Z delší strany plátu odřízneme pruh o šířce 11 cm a odložíme stranou. Plát potřeme asi 4 PL džemu a opatrně zavineme a nakrájíme na 17 plátků. Na dno a delší strany formy dáme vždy 5 plátků, na kratší strany po 1 plátku.

4

Na přípravu náplně ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do jogurtu. Opatrně vmícháme šlehačku a 1/3 náplně odložíme. Do zbývající náplně vmícháme zbytek rybízového džemu. 2/3 rybízové náplně nalijeme do formy. Do středu naneseme bílou náplň a zalijeme zbytkem rybízové náplně. Zakryjeme pruhem z plátu, lehce přitlačíme a uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.

5

Šarlotu vyklopíme na podnos a opatrně stáhneme fólii. Meruňkový džem propasírujeme přes sítko, smícháme s vodou, krátce svaříme. Pomocí štětce nebo mašlovačky opatrně rozetřeme po povrchu. Do podávání uložíme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Letní rybízová šarlota

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 892kJ
213kcal
795kJ
190kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek