COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Linecká kolečka se sněhovým věnečkem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

křehká jednohubka

O nás 35 kusů

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Linecká kolečka se sněhovým věnečkem

Ještě potřebujeme:

formička na vykrajování ve tvaru kolečka (Ø 7 cm)
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na linecké těsto:

400 g hladká mouka
100 g moučkový cukr
200 g máslo nebo margarín - změklé
1 ks vejce

Na bezé:

4 ks bílek
320 g cukr
1 PL citrónová šťáva

Na ozdobení:

340 g kompot ananasový (po odkapání)
1 balíček Dort-želé žluté Dr. Oetker
250 ml šťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
1 PL cukr
0,5 KL Aroma citrónové Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 12 Minuty

2

Kolečka necháme vychladnout.

3

Na přípravu bezé v míse vyšleháme z bílků, cukru a citrónové šťávy elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Sněhem naplníme cukrářský sáček a tvoříme na plechu vyloženém papírem na pečení věnečky ve velikosti koleček. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 90 °C

Horkovzdušná trouba: 70 °C

Doba sušení: O nás 60 Minuty

4

Věnečky necháme vychladnout.

5

Na ozdobení necháme kompot na sítku odkapat a zachytíme. Dort-želé připravíme se šťávou a cukrem podle návodu na obale a na konci vaření přidáme aroma a kůru. Na kolečka položíme věnečky, do středu vložíme ananas, na který pomocí lžíce naneseme želé a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Linecká kolečka se sněhovým věnečkem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 599kJ
143kcal
1218kJ
291kcal
Tuky 5.09g 10.39g
Sacharidy 22.92g 46.78g
Bílkoviny 1.60g 3.27g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek