Flag

Maková bábovka s vaječným likérem

asi 16 porcí
Jednoduché
35
K čaji
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
250 gmáslo nebo margarín - změklé
200 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
4 ksvejce slepičí
330 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 mlmléko polotučné
Na náplň
250 gmaková náplň
3 ksvejce slepičí
6 PLvaječný likér
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce (každé vejce asi minuty). Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a střídavě s mlékem krátce na nejnižším stupni zašleháme do směsi.

2

Makovou náplň nasypeme do mísy. Přidáme vejce a likér a metličkou vymícháme dohladka.

3

Těsto střídavě s náplní naplníme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 50 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Bábovku necháme zchladnout a vyklopíme z formy.

5

Na ozdobení nastrouháme část polevy na hoblinky (asi 2 PL). Zbylou polevu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni. Bábovku polijeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme zatuhnout.