COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Maková bábovka s vaječným likérem

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

K čaji

asi 16 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Maková bábovka s vaječným likérem

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

250 g máslo nebo margarín - změklé
200 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
4 ks vejce
330 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 ml mléko polotučné

Na náplň:

250 g maková náplň
3 ks vejce
6 PL vaječný likér

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce (každé vejce asi minuty). Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a střídavě s mlékem krátce na nejnižším stupni zašleháme do směsi.

2

Makovou náplň nasypeme do mísy. Přidáme vejce a likér a metličkou vymícháme dohladka.

3

Těsto střídavě s náplní naplníme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 50 minut

4

Bábovku necháme zchladnout a vyklopíme z formy.

5

Na ozdobení nastrouháme část polevy na hoblinky (asi 2 PL). Zbylou polevu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni. Bábovku polijeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Maková bábovka s vaječným likérem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1691 kJ
404 kcal
1566 kJ
374 kcal
Tuky 21.01 g 19.46 g
Sacharidy 45.38 g 42.02 g
Bílkoviny 7.38 g 6.83 g