COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Maková bábovka s vaječným likérem

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

K čaji

asi 16 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Maková bábovka s vaječným likérem

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

250 g máslo nebo margarín - změklé
200 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
4 ks vejce
330 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 ml mléko polotučné

Na náplň:

250 g maková náplň
3 ks vejce
6 PL vaječný likér

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce (každé vejce asi minuty). Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a střídavě s mlékem krátce na nejnižším stupni zašleháme do směsi.

2

Makovou náplň nasypeme do mísy. Přidáme vejce a likér a metličkou vymícháme dohladka.

3

Těsto střídavě s náplní naplníme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 50 minut

4

Bábovku necháme zchladnout a vyklopíme z formy.

5

Na ozdobení nastrouháme část polevy na hoblinky (asi 2 PL). Zbylou polevu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni. Bábovku polijeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Maková bábovka s vaječným likérem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1691 kJ
404 kcal
1566 kJ
374 kcal
Tuky 21.01 g 19.46 g
Sacharidy 45.38 g 42.02 g
Bílkoviny 7.38 g 6.83 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek