Flag

Makovec s citrónovou polevou

asi 24 kusů
Jednoduché
50
Pro každou příležitost si připravte makovec se 100 % Mákem mletým v kombinaci s Polevou citrónovou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Makovec můžeme též polít Tmavou polevou Dr. Oetker a posypat nasekanými ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
360 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g100% Mák mletý Dr. Oetker
špetkasůl
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
220 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné
100 mlolej
2 ksvejce slepičí
Na polevu a posypání
2 balíčkyPoleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
6 PLmléko polotučné nebo voda
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mákem, solí a cukry. Přidáme mléko, olej a vejce a metličkou vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Polevy připravíme s vodou nebo mlékem podle návodu na obale a naneseme na povrch makovce. Necháme zatuhnout.

Náš tip

  • Makovec můžeme též polít Tmavou polevou Dr. Oetker a posypat nasekanými ořechy.