COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Makový cheesecake s citrónovým krémem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Dokonalý makový cheesecake s pikantním nádechem citrónového krému oslazený březovým cukrem.

12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Makový cheesecake s citrónovým krémem

Na korpus:

60 g kokos strouhaný
90 g mleté mandle
2 zarovnaná PL cukr březový
špetka sůl
70 g máslo rozpuštěné

Na náplň:

2 zarovnaná PL mák celý
200 ml voda
400 g smetanový sýr bez příchutě
250 g ricotta
4 zarovnaná PL cukr březový
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1 citrónu
4 ks vejce

Na krém:

2 ks vejce
citrónová šťáva z 1 citrónu
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
8 zarovnaných PL cukr březový
50 g máslo

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu v míse smícháme kokos s mandlemi, březovým cukrem a  solí. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy. Důkladně pomocí lžíce korpus ke dnu formy přitiskneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: 10 Minuty

2

Na přípravu náplně v kastrůlku mák s vodou asi 5 minut povaříme. Mák scedíme a necháme vychladnout.

3

V míse metličkou vymícháme sýr s ricottou, cukrem, kůrou, šťávou a vejci dohladka. Nakonec vmícháme mák. Náplň naneseme na předpečený korpus a uhladíme. S formou několikrát klepneme o pracovní plochu, abychom vyhnali nežádoucí bublinky. Vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1. Do spodní části trouby umístíme hluboký plech s vodou, aby cheesecake byl vláčný.

Doba pečení: 50 Minuty

4

Cheesecake necháme vychladnout a uložíme ve formě nejlépe do druhého dne v chladničce.

5

Na přípravu citrónového krému v míse metličkou vymícháme vejce se šťávou, kůrou a cukrem. Mísu vložíme do vodní lázně, přidáme máslo a asi 10 minut za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Hotový krém přelijeme do uzavíratelné skleničky a necháme vychladnout. Poté uchováváme v chladničce.

6

Před podáváním cheesecake mírně potřeme citrónovým krémem.

Nutriční hodnoty na recept Makový cheesecake s citrónovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1252kJ
299kcal
42kJ
10kcal
Tuky 17.59g 0.60g
Sacharidy 21.22g 0.72g
Bílkoviny 7.83g 0.27g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek