Flag

Makový cheesecake s citrónovým krémem

12 porcí
Středně obtížné
110
Dokonalý makový cheesecake s pikantním nádechem citrónového krému oslazený březovým cukrem.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
60 gkokos strouhaný
90 gmleté mandle
2 zarovnané PLcukr březový
špetkasůl
70 gmáslo rozpuštěné
Na náplň
2 zarovnané PLmák celý
200 mlvoda
400 gsmetanový sýr bez příchutě
250 gricotta
4 zarovnané PLcukr březový
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1 citrónu
4 ksvejce slepičí
Na krém
2 ksvejce slepičí
citrónová šťáva z 1 citrónu
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
8 zarovnaných PLcukr březový
50 gmáslo
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu v míse smícháme kokos s mandlemi, březovým cukrem a  solí. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy. Důkladně pomocí lžíce korpus ke dnu formy přitiskneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 10 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Na přípravu náplně v kastrůlku mák s vodou asi 5 minut povaříme. Mák scedíme a necháme vychladnout.

3

V míse metličkou vymícháme sýr s ricottou, cukrem, kůrou, šťávou a vejci dohladka. Nakonec vmícháme mák. Náplň naneseme na předpečený korpus a uhladíme. S formou několikrát klepneme o pracovní plochu, abychom vyhnali nežádoucí bublinky. Vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1. Do spodní části trouby umístíme hluboký plech s vodou, aby cheesecake byl vláčný.

Doba pečení: 50 minut

4

Cheesecake necháme vychladnout a uložíme ve formě nejlépe do druhého dne v chladničce.

5

Na přípravu citrónového krému v míse metličkou vymícháme vejce se šťávou, kůrou a cukrem. Mísu vložíme do vodní lázně, přidáme máslo a asi 10 minut za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Hotový krém přelijeme do uzavíratelné skleničky a necháme vychladnout. Poté uchováváme v chladničce.

6

Před podáváním cheesecake mírně potřeme citrónovým krémem.