COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Malinový dort

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

letní nepečené mlsání

asi 12 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Malinový dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na korpus:

250 g piškoty dětské kulaté
150 g máslo

Na náplň:

250 - 300 g maliny čerstvé nebo mražené
2 balíčky Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
300 ml voda
500 g zakysaná smetana
150 g cukr
500 ml smetana ke šlehání 33% vychlazené

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu piškoty rozdrtíme, vložíme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo. Ručně prohněteme a umačkáme na dno dortové formy vyložené papírem na pečení. Korpus necháme cca 45 minut v lednici.

2

Maliny opereme a přebereme nebo mražené maliny necháme v sítu rozmrznout. 50 g malin si ponecháme stranou na ozdobu. Želatinu připravíme podle návodu na obale a přidáme vodu. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme (nesmí se vařit!) a pak necháme trochu vychladnout (nesmí začít tuhnout!). Zakysanou smetanu rozmícháme s cukrem. Do zakysané smetany vmícháme želatinu a dobře ji rozmícháme. Smetanu ušleháme. Polovinu šlehačky dáme před dalším zpracováním do lednice. Druhou polovinu šlehačky a rozmačkané maliny přimícháme k zakysané smetaně a dobře rozmícháme.

3

Korpus překlopíme opatrně na servírovací talíř, odstraníme pečící papír a kolem korpusu upevníme okraj dortové formy. Náplň natřeme na korpus a necháme v lednici asi 1 hod ztuhnout. Pak nahoru navršíme druhou polovinu šlehačky a na povrchu uděláme lžičkou vlnky. Dort necháme v lednici ztuhnout ještě alespoň 1 hodinu.

4

Před servírováním dortu uvolníme mokrým nožem okraj formy a kraj formy odstraníme. Na šlehačku rozmístíme zbylé maliny. Krájíme špičatým nožem a u každého dílku dortu dobře prokrojíme korpus, aby se nedrolil.

Nutriční hodnoty na recept Malinový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1838 kJ
439 kcal
1022 kJ
244 kcal
Tuky 31.26 g 17.37 g
Sacharidy 33.98 g 18.88 g
Bílkoviny 4.68 g 2.60 g