COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mandarinková marmeláda Extra s rumem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Originální marmeládu z mandarinek s rumem připravíte rychle a jednoduše s Gelfixem 2:1 Extra Dr. Oetker.

O nás 6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Mandarinková marmeláda Extra s rumem

Přísady:

1,3 kg mandarinky (oloupané a odšťavněné)
pomerančová kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče (nakrájená na slabé proužky)
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
100 ml rum

preparation

příprava

1

Na přípravu marmelády nalijeme do hrnce šťávu a kůru a na mírném ohni povaříme asi 20 minut, dokud kůra nezměkne. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, kyselinu citrónovou, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařené marmelády. Když je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme, přilijeme rum, zamícháme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek