COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mandlová bábovka

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

s karamelem

asi 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Mandlová bábovka

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

Na těsto:

4 ks žloutek
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
50 g cukr
4 PL olej
3 balíčky Originál Puding karamelový Dr. Oetker
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
4 ks bílek

Na polevu:

50 g cukr
100 ml voda
50 ml smetana ke šlehání 33%
15 g máslo
špetka sůl
1 KL citrónová šťáva

Na posypání:

50 g mandle
1 PL máslo

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni žloutky, cukr, vanilínový cukr a olej do pěny. Vmícháme puding a kypřicí prášek a nakonec ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Na polití zalejeme cukr vodou a necháme vařit do karamelové barvy. Potom přidáme smetanu, máslo, sůl a citrónovou šťávu.

3

Na posypání nasekáme mandle a restujeme na pánvi s máslem dozlatova.

4

Upečenou bábovku necháme vychladnout, polejeme jí karamelem a posypeme mandlemi.

Nutriční hodnoty na recept Mandlová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 423 kJ
101 kcal
1290 kJ
308 kcal
Tuky 6.66 g 20.17 g
Sacharidy 9.65 g 29.25 g
Bílkoviny 0.89 g 2.70 g