Flag

Mandlová bábovka

asi 16 porcí
Jednoduché
20
Excelentní bábovka připravená za pomoci výrobku Dr. Oetker Puding karamelový.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksžloutek
50 gcukr moučkový
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
4 PLolej
3 balíčkyDr. Oetker Puding Karamelový
0,5 balíčkyKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
4 ksbílek
Na polevu
50 gcukr
100 mlvoda
50 mlsmetana ke šlehání 33%
15 gmáslo
špetkasůl
1 KLcitrónová šťáva
Na posypání
50 gmandle
1 PLmáslo
50 gsušenky BeBe nebo Club
50 grozinky
1 KLcitrónová šťáva
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding Karamelový
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni žloutky, cukr, vanilínový cukr a olej do pěny. Vmícháme puding a kypřicí prášek a nakonec ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalejeme do Backsprayem vystříkané formy dle návodu na obale. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Na polití zalejeme cukr vodou a necháme vařit do karamelové barvy. Potom přidáme smetanu, máslo, sůl a citrónovou šťávu.

3

Na posypání nasekáme mandle a restujeme na pánvi s máslem dozlatova.

4

Upečenou bábovku necháme vychladnout, polejeme jí karamelem a posypeme mandlemi.