Flag

Mandloví šneci s marcipánem

asi 20 porcí
Jednoduché
60
Sladké pečivo pro milovníky marcipánu snadno připravíte díky Droždí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Do marcipánové hmoty můžeme přidat nasekané oloupané mandle nebo oříšky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 baleníDroždí sušené Dr. Oetker
35 gcukr
špetkasůl
3 ksvejce slepičí
125 gmáslo rozpuštěné
150 mlmléko polotučné vlažné
Na náplň
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
2 PLmoučkový cukr
3 PLvoda vlažné
Na ozdobení
1 ksbílek
Aroma mandlové Dr. Oetker kapky
trochumandle plátky
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Aroma mandlové Dr. Oetker kapky
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, droždí a přidáme cukr, sůl, vejce, rozehřáté a zchladlé máslo a přilijeme mléko. Vařečkou vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi půl hodiny kynout.

2

Marcipán nastrouháme nahrubo, přidáme cukr a vodu a vidličkou vymícháme hladkou pastu.

3

Těsto přeneseme na pracovní plochu a rozválíme na plát silný asi 1 cm. Pomocí stěrky potřeme marcipánovou pastou až ke krajům a srolujeme do rolády.

4

Roládu nakrájíme na širší proužky (asi 2 cm), které klademe na plech vyložený papírem na pečení. Rozšleháme bílek se třemi kapkami aroma, kousky potřeme a posypeme mandlovými lupínky. Necháme asi 10 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Náš tip

  • Do marcipánové hmoty můžeme přidat nasekané oloupané mandle nebo oříšky.