COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Marcipánové rohlíčky

sladká svačinka

16 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Marcipánové rohlíčky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

400 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
25 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 ml mléko polotučné vlažného
2 ks vejce
75 g máslo rozpuštěného

Na náplň:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Na potření:

1 zarovnaná PL mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 35 cm. Marcipán vyválíme stejným způsobem na kruh o stejném průměru jako těsto, položíme na těsto a nakrájíme na 16 stejně velkých dílů. Po obvodu kruhu nastrouháme polevu. Každý kousek zarolujeme směrem ke špičce. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení tak, aby špička rohlíčku byla vespod. Rohlíčky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

3

Rohlíčky necháme zchladnout. Můžeme podávat vlažné.

Nutriční hodnoty na recept Marcipánové rohlíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 946kJ
226kcal
1436kJ
343kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek