COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Máslové jedličky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vánoční kořeněné máslové jedličky s Perníkovým kořením a Polevou v prášku citrónovou Dr. Oetker.

asi 40 ks

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Máslové jedličky

Na těsto:

275 g hladká mouka
25 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
100 g moučkový cukr prosátý
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
2 KL Perníkové koření Dr. Oetker
3 ks žloutek
200 g máslo změklé

Na slepení:

200 g džem rybízový

Na polevu a zdobení:

1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
2 PL mléko polotučné
1 PL džem rybízový

Ještě potřebujeme:

potravinářská folie
formička na vykrajování ve tvaru stromečku (7 cm)
2 ks plech na pečení
špejle

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s Gustinem, cukrem, vanilínovým cukrem, solí a kořením. Přidáme žloutky a máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm a pomocí formičky vykrájíme stromečky. Stromečky přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 8 minut

3

Pečivo necháme vychladnout.

4

Vždy dva stromečky džemem slepíme k sobě.

5

Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale. Polijeme povrch stromečků. Džem zahřejeme a než nám poleva ztuhne, vytvoříme pomocí špejle namočené do džemu na povrchu polevy různé ornamenty.

Nutriční hodnoty na recept Máslové jedličky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 331 kJ
79 kcal
1377 kJ
329 kcal
Tuky 4.21 g 17.53 g
Sacharidy 9.80 g 40.82 g
Bílkoviny 0.82 g 3.43 g