Flag

Máslové jedličky

asi 40 ks
Jednoduché
55
Vánoční kořeněné máslové jedličky s Perníkovým kořením a Polevou v prášku citrónovou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Chceme-li ornamenty na jedličkách barevnější, použijeme Gelové barvy potravinářské Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
275 ghladká mouka
25 gGustin bez lepku Dr. Oetker
100 gmoučkový cukr prosátý
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
2 KLPerníkové koření Dr. Oetker
3 ksžloutek
200 gmáslo změklé
Na slepení
200 gdžem rybízový
Na polevu a zdobení
1 balíčekPoleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
2 PLmléko polotučné
1 PLdžem rybízový
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
formička na vykrajování ve tvaru stromečku (7 cm)
2 ksplech na pečení
špejle
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s Gustinem, cukrem, vanilínovým cukrem, solí a kořením. Přidáme žloutky a máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm a pomocí formičky vykrájíme stromečky. Stromečky přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 8 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Pečivo necháme vychladnout.

4

Vždy dva stromečky džemem slepíme k sobě.

5

Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale. Polijeme povrch stromečků. Džem zahřejeme a než nám poleva ztuhne, vytvoříme pomocí špejle namočené do džemu na povrchu polevy různé ornamenty.

Náš tip

  • Chceme-li ornamenty na jedličkách barevnější, použijeme Gelové barvy potravinářské Dr. Oetker.