COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Meruňkovo-pomerančový pie s likérem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Americký pie se Zlatým klasem Dr. Oetker.

1 ks

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Meruňkovo-pomerančový pie s likérem

Na cesto:

380 g špaldová mouka hladká
180 g máslo
20 g moučkový cukr
6 PL voda studená
0,5 KL sůl
vejce na potření

Na náplň:

1 kg meruňky (cca 900 g očištěných)
80 g cukr třtinový
100 ml šťáva pomerančová
50 ml pomerančový likér Cointreau (pokud nemáte, dejte například Aperol nebo nahraďte šťávou)
4 PL Zlatý klas Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Máslo nakrájíme a rukama smícháme s ostatními surovinami, vodu přidáváme jako poslední - podle potřeby. Těsto dáme do ledničky a mezitím si připravíme náplň.

2

Meruňky vypeckujeme, nakrájíme na kousky nebo tenké měsíčky, zasypeme cukrem, přidáme likér, přikryjeme a přivedeme k varu. Ztišíme a za občasného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud se částečně nerozvaří a hmota nezačne nabývat hustší konzistenci. Trvá to tak 15 minut. Zlatý klas rozmícháme ve šťávě a přilijeme do hrnce. Tento krok je důležitý, protože pokud bychom ho jen nasypali, mohli by se nadělat hrudky. Směs hned po přivedení k varu zhoustne jako pudink. Minutku povaříme a necháme alespoň částečně vychladnout.

3

Menší část těsta vyválíme, položíme na ni formu a obřízneme nožem, aby nám vznikl kruh. To bude vrch koláče. Zbytkem těsta vyložíme dno a boky formy, jako při klasickém koláči. Propícháme vidličkou, nalijeme vlažnou náplň. Možná se nevejde všechna, v takovém případě trochu necháme bokem, aby během pečení v troubě nepřetekla. Přikryjeme kruhem z těsta, přitlačíme k okrajům a celý koláč potřeme rozšlehaným vejcem. Pokud se kraje nepodaří zcela přilepit, nic se neděje.

4

Dáme péct do trouby na 170° na 45-50 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a vložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Meruňkovo-pomerančový pie s likérem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 10174 kJ
2430 kcal
25 kJ
6 kcal
Tuky 157.48 g 0.40 g
Sacharidy 232.86 g 0.59 g
Bílkoviny 19.44 g 0.05 g