COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Meruňkový rýžový nákyp

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Sladké potěšení pro celou rodinu v podobě rýžového nákypu z Ryžové kaše meruňkové Dr. Oetker. Vyzkoušejte vyrobit mini verze v zapékacích mističkách a dozdobte meruňkami nebo jiným ovocem.

2 porce

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Meruňkový rýžový nákyp

Ještě potřebujeme:

zapékací nádoba
zapékací nádoba
elektrický ruční šlehač

Přísady:

1 balíček Rýžová kaše meruňková Dr. Oetker
150 ml voda horká
1 ks žloutek
20 g máslo rozpuštěné
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
ovoce z kompotu (meruňky, švestky, višně apod.) důkladně odkapané
0,5 KL skořice mletá
1 ks bílek
10 g cukr

preparation

příprava

1

Kaši s horkou vodou v míse připravíme podle návodu na obale a necháme asi 5 minut odstát. Přidáme žloutek, máslo a vanilkový cukr a zamícháme. Naneseme do máslem vymazaných misek na zapékání. Na povrch rozložíme odkapané ovoce a posypeme skořicí. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, který naneseme na ovoce a vložíme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 20 minut

Nutriční hodnoty na recept Meruňkový rýžový nákyp

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 904 kJ
216 kcal
523 kJ
125 kcal
Tuky 9.90 g 5.76 g
Sacharidy 25.75 g 14.97 g
Bílkoviny 2.54 g 1.47 g