COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Meruňkový rýžový nákyp

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Sladké potěšení pro celou rodinu v podobě rýžového nákypu z Ryžové kaše meruňkové Dr. Oetker. Vyzkoušejte vyrobit mini verze v zapékacích mističkách a dozdobte meruňkami nebo jiným ovocem.

2 porce

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Meruňkový rýžový nákyp

Ještě potřebujeme:

zapékací nádoba
zapékací nádoba
elektrický ruční šlehač

Přísady:

1 balíček Rýžová kaše meruňková Dr. Oetker
150 ml voda horká
1 ks žloutek
20 g máslo rozpuštěné
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
ovoce z kompotu (meruňky, švestky, višně apod.) důkladně odkapané
0,5 KL skořice mletá
1 ks bílek
10 g cukr

preparation

příprava

1

Kaši s horkou vodou v míse připravíme podle návodu na obale a necháme asi 5 minut odstát. Přidáme žloutek, máslo a vanilkový cukr a zamícháme. Naneseme do máslem vymazaných misek na zapékání. Na povrch rozložíme odkapané ovoce a posypeme skořicí. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, který naneseme na ovoce a vložíme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

Nutriční hodnoty na recept Meruňkový rýžový nákyp

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 904kJ
216kcal
523kJ
125kcal
Tuky 9.90g 5.76g
Sacharidy 25.75g 14.97g
Bílkoviny 2.54g 1.47g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek