
Maková zmrzlina
6 porcí
Jednoduché
735
Víte, že Česká republika je největším pěstitelem máku na světě?
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
250 g
tvaroh polotučný
250 g
zakysaná smetana
100 g
moučkový cukr
1 balíček
Vanilkový cukr Dr. Oetker
250 ml
smetana ke šlehání 33%
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
zmrzlinovač
uzavíratelná dóza
Příprava:
Celkem:
735 min
Příprava :
15 min
1
Na přípravu zmrzliny v míse vymícháme tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a mákem metličkou dohladka. Smetanu vyšleháme šlehačem dotuha a opatrně ji přimícháme. Směs dáme do zmrzlinovače a postupujeme podle návodu.
2
Zmrzlinu poté přendáme do dózy, uzavřeme a vložíme alespoň na 6 hodin do mrazáku.
Recipe Tips
Zmrzlinu můžeme připravit i bez zmrzlinovače, ale je nutné ji během mražení několikrát promíchat.
Tipy
Tip: Zmrzlinu můžeme připravit i bez zmrzlinovače, ale je nutné ji během mražení několikrát promíchat.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Jahodový dezert se želé![]()

20 MinJednoduché
Jahodový dezert se želé
20 MinJednoduché
Jahodový dezert se želé
Ovesná kaše čokoládová s banánem a ořechy![]()

5 MinJednoduché
Ovesná kaše čokoládová s banánem a ořechy
5 MinJednoduché
Ovesná kaše čokoládová s banánem a ořechy
Ovesná kaše jablka a skořice s ostružinami![]()

5 MinJednoduché
Ovesná kaše jablka a skořice s ostružinami
5 MinJednoduché
Ovesná kaše jablka a skořice s ostružinami
Barevná krémová kostka![]()

50 MinJednoduché
Barevná krémová kostka
50 MinJednoduché
Barevná krémová kostka
Maková panna cotta se švestkovým rozvarem![]()

140 MinJednoduché
Maková panna cotta se švestkovým rozvarem
140 MinJednoduché
Maková panna cotta se švestkovým rozvarem
Makový puding![]()

10 MinJednoduché
Makový puding
10 MinJednoduché
Makový puding
Ovesná kaše vanilka s karamelizovanými hruškami![]()

5 MinJednoduché
Ovesná kaše vanilka s karamelizovanými hruškami
5 MinJednoduché
Ovesná kaše vanilka s karamelizovanými hruškami