COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mikulášské Cake pops

zábavné

O nás 20 kusů

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Mikulášské Cake pops

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

90 ml voda
30 g máslo
30 g Přírodní kakao Dr. Oetker
1 ks vejce
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
50 g jogurt bílý polotučný
70 g mouka polohrubá
0,5 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 na špičku nože Jedlá soda Dr. Oetker
30 g kokos strouhaný
100 g mascarpone nebo pomazánkového másla
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy bílé Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme vodu s máslem a kakaem a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.

2

V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme jogurt, zchladlou směs a mouku smíchanou s kypřicím práškem, sodou a kokosem a krátce na středním stupni vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

3

Korpus necháme vychladnout. Poté ho rozdrobíme do mísy, přidáme mascarpone a vanilkový cukr a ručně vypracujeme dohladka. Z těsta vytvarujeme váleček a rozdělíme ho na 20 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujeme kuličku, uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme tuhnout.

4

Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu na obale. Špejle přepůlíme, konec špejle namočíme do polevy a zapíchneme do kuličky. Necháme v chladničce ztuhnout.

5

Kuličky na špejli namáčíme do polev a ihned zdobíme dle vlastní fantazie.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka