Flag

Mini loupáčky s čokoládou a mandlemi

asi 24 porcí
Středně obtížné
40
Výborná sladká snídaně vykyne díky Droždí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud máme rádi klasickou verzi loupáků, můžeme před pečením loupáčky posypat mákem a podávat s máslem či džemem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
450 ghladká mouka
1 baleníDroždí sušené Dr. Oetker
60 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
200 mlmléko polotučné vlažné
90 gmáslo rozpuštěné
2 ksžloutek
Na potření
vejce slepičí
Na ozdobení
1 balíčekPoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
20 gmandle plátky
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, droždí, cukr, vanilínový cukr a sůl. Přidáme mléko a vařečkou vypracujeme těsto. Ke konci hnětení přidáme rozpuštěné máslo a žloutky a důkladně vypracujeme dohladka.

2

Mísu překryjeme utěrkou, těsto lehce zaprášíme moukou a necháme kynout na teplém místě přibližně 2 hodiny.

3

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme na poloviny, ze kterých vytvarujeme bochánky. Každý rozválíme na kulatý plát silný asi 1/2 cm. Rádýlkem každý plát rozdělíme na 12 dílů ve tvaru trojúhelníku.

4

Trojúhelníky stočíme a lehce je ohneme do tvaru loupáčků. Loupáčky vložíme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

5

Po upečení sejmeme z plechu a necháme vychladnout.

6

Čokoládovou polevu rozpustíme podle návodu na obale, ustřihneme růžek a v jednom směru rychlými pohyby loupáčky nazdobíme. Na závěr loupáčky posypeme mandlemi a polevu necháme dobře zatuhnout.

Náš tip

  • Pokud máme rádi klasickou verzi loupáků, můžeme před pečením loupáčky posypat mákem a podávat s máslem či džemem.