COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Muffiny s glazurovanými jablky

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Muffiny s jablíčky, karamelovým cukrem a vanilkovou pastou.

12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Muffiny s glazurovanými jablky

Na těsto:

200 ml mléko polotučné
1 ks banán větší
250 g špaldová mouka
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Přírodní kakao Dr. Oetker
5 PL olej
50 ml javorový sirup
50 g lískooříškový krém (pomazánka) nebo kyselejší džem např. z rybízu nebo višní

Na obložení:

3 ks jablka (oloupaná a nakrájená na tenké plátky)
50 g máslo
3 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
50 ml citrónová šťáva
špetka sůl

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
forma na muffiny (12 kusů)
papírové košíčky na muffiny

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v mléce rozmixujeme banán pomocí ponorného mixéru dohladka. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem a kakaem. Přidáme mléko s banánem, olej a sirup a metličkou vymícháme dohladka. Do formy vložíme košíčky a naneseme do nich polovinu těsta. Pomocí lžičky rozdělíme na těsto lískooříškovou pomazánku nebo džem a zakryjeme zbylým těstem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Na plech vyložený papírem na pečení rozložíme jablka, zakapeme šťávou z citronu a polijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla promíchaného s 1 KL Vanilkové pasty. Po krátkém ogrilování, pouze do změknutí, zasypeme jablka karamelovým třtinovým cukrem a necháme v troubě dojít, než zkaramelizují. Na povrch vychladlých muffinů naneseme ogrilovaná jablka.

Nutriční hodnoty na recept Muffiny s glazurovanými jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 586kJ
140kcal
29kJ
7kcal
Tuky 10.16g 0.47g
Sacharidy 11.37g 0.53g
Bílkoviny 1.18g 0.06g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek