COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Muffiny s glazurovanými jablky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Muffiny s jablíčky, karamelovým cukrem a vanilkovou pastou.

12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Muffiny s glazurovanými jablky

Na těsto:

200 ml mléko polotučné
1 ks banán větší
250 g špaldová mouka
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Přírodní kakao Dr. Oetker
5 PL olej
50 ml javorový sirup
50 g lískooříškový krém (pomazánka) nebo kyselejší džem např. z rybízu nebo višní

Na obložení:

3 ks jablek (oloupaná a nakrájená na tenké plátky)
50 g máslo
3 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
50 ml citrónová šťáva
špetka sůl

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
forma na muffiny (12 kusů)
papírové košíčky na muffiny

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v mléce rozmixujeme banán pomocí ponorného mixéru dohladka. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem a kakaem. Přidáme mléko s banánem, olej a sirup a metličkou vymícháme dohladka. Do formy vložíme košíčky a naneseme do nich polovinu těsta. Pomocí lžičky rozdělíme na těsto lískooříškovou pomazánku nebo džem a zakryjeme zbylým těstem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Na plech vyložený papírem na pečení rozložíme jablka, zakapeme šťávou z citronu a polijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla promíchaného s 1 KL Vanilkové pasty. Po krátkém ogrilování, pouze do změknutí, zasypeme jablka karamelovým třtinovým cukrem a necháme v troubě dojít, než zkaramelizují. Na povrch vychladlých muffinů naneseme ogrilovaná jablka.

Nutriční hodnoty na recept Muffiny s glazurovanými jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 586 kJ
140 kcal
29 kJ
7 kcal
Tuky 10.16 g 0.47 g
Sacharidy 11.37 g 0.53 g
Bílkoviny 1.18 g 0.06 g