Nebeské řezy

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nadýchané řezy s čerstvými jahodami

asi 10 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Nebeské řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

250 g máslo změkklé nebo margarín
200 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
5 ks žloutek
200 g hladká mouka
50 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
5 ks bílek
mandlové plátky 100g
40 g cukr

Na náplň:

750 g jahody
1 zarovnaná PL cukr
šťáva z 1 citrónu
500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Na ozdobení:

5 ks jahody

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem, kypřicím práškem a solí a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka.

2

Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a stejnoměrně ho rozetřeme na těsto. Posypeme mandlovými plátky a cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

3

Upečený plát necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně jahody nakrájíme na malé kostičky, pocukrujeme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme odležet.

5

V míse vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned zlehka vmícháme do šlehačky. Opatrně vmícháme ovoce.

6

Plát podélně nakrájíme na 3 pruhy (40 × 10 cm) a stáhneme papír na pečení. Jeden pruh položíme na podnos a potřeme polovinou náplně. Přiložíme druhý pruh a potřeme zbytkem náplně. Třetí pruh nakrájíme na proužky o šířce 4 cm a naneseme je na povrch náplně. Řezy ozdobíme čtvrtkami jahod a uložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny tuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Nebeské řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2357 kJ
563 kcal
1026 kJ
245 kcal
Tuky 37.46 g 16.29 g
Sacharidy 54.32 g 23.62 g
Bílkoviny 5.08 g 2.21 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám