Flag

Nebeské řezy

asi 10 porcí
Středně obtížné
40
Nadýchané řezy s čerstvými jahodami
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
250 gmáslo změkklé nebo margarín
200 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
5 ksžloutek
200 ghladká mouka
50 gGustin bez lepku Dr. Oetker
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
5 ksbílek
mandlové plátky 100g
40 gcukr
Na náplň
750 gjahody
1 zarovnaná PLcukr
šťáva z 1 citrónu
500 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Na ozdobení
5 ksjahody
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem, kypřicím práškem a solí a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka.

2

Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a stejnoměrně ho rozetřeme na těsto. Posypeme mandlovými plátky a cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečený plát necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně jahody nakrájíme na malé kostičky, pocukrujeme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme odležet.

5

V míse vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned zlehka vmícháme do šlehačky. Opatrně vmícháme ovoce.

6

Plát podélně nakrájíme na 3 pruhy (40 × 10 cm) a stáhneme papír na pečení. Jeden pruh položíme na podnos a potřeme polovinou náplně. Přiložíme druhý pruh a potřeme zbytkem náplně. Třetí pruh nakrájíme na proužky o šířce 4 cm a naneseme je na povrch náplně. Řezy ozdobíme čtvrtkami jahod a uložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny tuhnout.