COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Nebeské řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Nadýchané řezy s čerstvými jahodami

O nás 10 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Nebeské řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

250 g máslo změkklé nebo margarín
200 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
5 ks žloutek
200 g hladká mouka
50 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
5 ks bílek
mandlové plátky 100g
40 g cukr

Na náplň:

750 g jahody
1 zarovnaná PL cukr
šťáva z 1 citrónu
500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Na ozdobení:

5 ks jahody

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem, kypřicím práškem a solí a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka.

2

Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a stejnoměrně ho rozetřeme na těsto. Posypeme mandlovými plátky a cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

3

Upečený plát necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně jahody nakrájíme na malé kostičky, pocukrujeme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme odležet.

5

V míse vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned zlehka vmícháme do šlehačky. Opatrně vmícháme ovoce.

6

Plát podélně nakrájíme na 3 pruhy (40 × 10 cm) a stáhneme papír na pečení. Jeden pruh položíme na podnos a potřeme polovinou náplně. Přiložíme druhý pruh a potřeme zbytkem náplně. Třetí pruh nakrájíme na proužky o šířce 4 cm a naneseme je na povrch náplně. Řezy ozdobíme čtvrtkami jahod a uložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny tuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Nebeské řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2357kJ
563kcal
1026kJ
245kcal
Tuky 37.46g 16.29g
Sacharidy 54.32g 23.62g
Bílkoviny 5.08g 2.21g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek