COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Nepečený borůvkový dort

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nepečený borůvkový koláč s Dort-želé Dr. Oetker bude neodolatelný na každé letní oslavě.

asi 12 porcí

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Nepečený borůvkový dort

Přísady:

200 g borůvky mražené
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
250 g tvaroh tučný
200 g ricotta
500 ml smetana ke šlehání 33%
4 zarovnaných PL moučkový cukr
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
400 g cukrářské piškoty

Na namáčecí sirup:

1 sklenice voda vlažná
1 PL cukr
1 PL citrónová šťáva

Na ozdobení:

150 g borůvky čerstvé
200 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Dort-želé čiré Dr. Oetker
250 ml voda
2 zarovnaná PL cukr

Ještě potřebujeme:

potravinářská folie
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu dortu necháme borůvky trochu rozmrazit. Až pustí šťávu, přendáme ji do odměrky a doplníme do 250 ml vodou. Přelijeme do kastrůlku. Přidáme vanilkový cukr, želé rozmíchané v 1 PL vody, přivedeme do varu a povaříme minutu podle návodu na obale. Směs nalijeme na talíř menší než forma vyložený potravinářskou fólií a vložíme do chladničky ztuhnout.

2

Sirup na namáčení připravíme rozmícháním cukru a citrónové šťávy ve vlažné vodě.

3

V míse vyšleháme tvaroh s ricottou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. V jiné míse vyšleháme smetanu s cukrem a vanilkovou pastou dotuha a opatrně vmícháme do tvarohu s ricottou.

4

Piškoty skrojíme do roviny cca 1 cm od kraje, aby lépe stály v dortové formě. Namáčíme je z nepocukrované strany do připraveného sirupu, vyskládáme jimi boky a následně i dno dortové formy.  Na piškoty naneseme v tenčí vrstvě krém a na něj položíme ztuhlé želé. Pokračujeme další vrstvou krému, pak piškoty, které pokapeme sirupem. Poslední vrstvu tvoří krém, který uhladíme.

5

Na povrch naskládáme borůvky. Smetanu vyšleháme dotuha a naneseme na okraje dortu.

6

Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme borůvky.

7

Uložíme do chladničky ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Nepečený borůvkový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1135 kJ
271 kcal
63 kJ
15 kcal
Tuky 21.81 g 1.17 g
Sacharidy 15.40 g 0.83 g
Bílkoviny 4.23 g 0.23 g