COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Nepečený jablečný dort

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pečeme se Zlatým klasem

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Nepečený jablečný dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

800 g jablek očištěných, na čtvrtky nakrájených
400 ml voda
4 PL cukr
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 balíčky piškoty dětské kulaté dětské

Na ozdobení:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu dortu do většího hrnce vložíme jablka, 200 ml vody, cukr a skořicový cukr a vaříme, dokud jablka nezměknou. Jablka rozmixujeme ponorným mixérem. Ve zbylých 200 ml vody vymícháme Zlaté klasy s vanilínovým cukrem. Přidáme k jablkům a ještě asi 2 minuty povaříme.

2

Dno dortové formy vyložíme piškoty a naneseme polovinu jablečné směsi. Na jablečnou směs rozložíme vrstvu piškotů a zalijeme zbylou jablečnou směsí.Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

3

Na ozdobení ušleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Odstraníme okraj formy. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a dort ozdobíme

Nutriční hodnoty na recept Nepečený jablečný dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 574 kJ
137 kcal
419 kJ
100 kcal
Tuky 7.14 g 5.21 g
Sacharidy 19.77 g 14.43 g
Bílkoviny 0.94 g 0.69 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek