COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Netažený jablečný závin

(0)
4 9 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

neodolatelný

asi 2 záviny

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Netažený jablečný závin

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
plech na pečení

Na těsto:

300 g hladká mouka
150 g máslo
špetka sůl
2 PL ocet
150 ml mléko polotučné

Na náplň:

5 zarovnaných PL strouhanka
1 kg jablek nastrouhaných
3 PL cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

Na potření:

1 ks vejce

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta do prosáté mouky přidáme máslo, sůl, ocet a mléko a vypracujeme těsto tak, aby bylo lesklé a vláčné. Těsto necháme 1/2 hodiny odležet. Odležené těsto rozdělíme na 2 bochníky a každý rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát.

2

Každý plát posypeme postupně strouhankou, strouhanými jablky, cukrem, vanilinovým cukrem a skořicovým cukrem. Pláty stočíme, přendáme na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 25 - 35 minut

Nutriční hodnoty na recept Netažený jablečný závin

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 6783 kJ
1620 kcal
745 kJ
178 kcal
Tuky 70.98 g 7.82 g
Sacharidy 239.89 g 26.42 g
Bílkoviny 28.27 g 3.11 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek