COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Netradiční mazanec s mákem a višněmi

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Stálicí velikonočního stolu, který si získá všechny milovníky máku.

O nás 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Netradiční mazanec s mákem a višněmi

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné vlažného
175 g tvaroh nízkotučný
80 g cukr
2 ks vejce
1 zarovnaná KL Aroma citrónové Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Aroma rumové Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl

Na náplň:

250 ml mléko polotučné
50 g cukr
špetka skořice mleté
100 g mák mletého
2 zarovnaná PL strouhanka
360 g kompot višňový (po odkapání)
250 ml šťáva z kompotu
0,5 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta důkladně promícháme mouku s droždím. Do této směsi postupně přimícháme ostatní suroviny a pomocí elektrického ručního šlehače s hnětacími metlami vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a odložíme na teplé místo oddechnout dokud se nezdvojnásobí jeho objem.

2

Na přípravu náplně rozmícháme v nádobě na vaření mléko s cukrem, skořicí, umletým mákem a strouhankou a za stálého míchání přivedeme k varu.Náplň odstavíme a necháme vychladnout. Podle návodu na obalu připravíme hutný puding, místo vody použijeme kompotovou šťávu. Do teplého pudingu přimícháme okapané višně.

3

Z nakynutého těsta vytvarujeme na pomoučněné podložce váleček a vyválíme z něj obdélníkový plát silný 5 mm. Makovou náplň rovnoměrně natřeme na těsto a navrch nalijeme puding s višněmi. Těsto srolujeme zespoda nahoru a stočenou roládu vložíme do dortové formy (Ø 26 cm), kterou jsme předem vymazali a vysypali moukou. Pečeme v předehřáté troubě.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 65 Minuty

4

Ještě teplý mazanec vyndáme z formy a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Netradiční mazanec s mákem a višněmi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1357kJ
324kcal
754kJ
180kcal
Tuky 6.16g 3.42g
Sacharidy 55.17g 30.65g
Bílkoviny 12.48g 6.93g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek