na recept Netradiční mazanec s mákem a višněmi
dortová forma (Ø 26 cm) | |
elektrický ruční šlehač |
500 g | hladká mouka |
1 balíček | Droždí sušené Dr. Oetker |
200 ml | mléko polotučné vlažného |
175 g | tvaroh nízkotučný |
80 g | cukr |
2 ks | vejce |
1 zarovnaná KL | Aroma citrónové Dr. Oetker |
1 zarovnaná KL | Aroma rumové Dr. Oetker |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
špetka | sůl |
250 ml | mléko polotučné |
50 g | cukr |
špetka | skořice mleté |
100 g | mák mletého |
2 zarovnaná PL | strouhanka |
360 g | kompot višňový (po odkapání) |
250 ml | šťáva z kompotu |
0,5 balíčky | Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker |
Na přípravu těsta důkladně promícháme mouku s droždím. Do této směsi postupně přimícháme ostatní suroviny a pomocí elektrického ručního šlehače s hnětacími metlami vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a odložíme na teplé místo oddechnout dokud se nezdvojnásobí jeho objem.
Na přípravu náplně rozmícháme v nádobě na vaření mléko s cukrem, skořicí, umletým mákem a strouhankou a za stálého míchání přivedeme k varu.Náplň odstavíme a necháme vychladnout. Podle návodu na obalu připravíme hutný puding, místo vody použijeme kompotovou šťávu. Do teplého pudingu přimícháme okapané višně.
Z nakynutého těsta vytvarujeme na pomoučněné podložce váleček a vyválíme z něj obdélníkový plát silný 5 mm. Makovou náplň rovnoměrně natřeme na těsto a navrch nalijeme puding s višněmi. Těsto srolujeme zespoda nahoru a stočenou roládu vložíme do dortové formy (Ø 26 cm), kterou jsme předem vymazali a vysypali moukou. Pečeme v předehřáté troubě.
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Doba pečení: O nás 65 Minuty
Ještě teplý mazanec vyndáme z formy a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1357kJ 324kcal |
754kJ 180kcal |
Tuky | 6.16g | 3.42g |
Sacharidy | 55.17g | 30.65g |
Bílkoviny | 12.48g | 6.93g |