COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Netradiční mazanec s mákem a višněmi

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Stálicí velikonočního stolu, který si získá všechny milovníky máku.

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Netradiční mazanec s mákem a višněmi

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné vlažného
175 g tvaroh nízkotučný
80 g cukr
2 ks vejce
1 zarovnaná KL Aroma citrónové Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Aroma rumové Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl

Na náplň:

250 ml mléko polotučné
50 g cukr
špetka skořice mleté
100 g mák mletého
2 zarovnaná PL strouhanka
360 g kompot višňový (po odkapání)
250 ml šťáva z kompotu
0,5 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta důkladně promícháme mouku s droždím. Do této směsi postupně přimícháme ostatní suroviny a pomocí elektrického ručního šlehače s hnětacími metlami vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a odložíme na teplé místo oddechnout dokud se nezdvojnásobí jeho objem.

2

Na přípravu náplně rozmícháme v nádobě na vaření mléko s cukrem, skořicí, umletým mákem a strouhankou a za stálého míchání přivedeme k varu.Náplň odstavíme a necháme vychladnout. Podle návodu na obalu připravíme hutný puding, místo vody použijeme kompotovou šťávu. Do teplého pudingu přimícháme okapané višně.

3

Z nakynutého těsta vytvarujeme na pomoučněné podložce váleček a vyválíme z něj obdélníkový plát silný 5 mm. Makovou náplň rovnoměrně natřeme na těsto a navrch nalijeme puding s višněmi. Těsto srolujeme zespoda nahoru a stočenou roládu vložíme do dortové formy (Ø 26 cm), kterou jsme předem vymazali a vysypali moukou. Pečeme v předehřáté troubě.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 65 minut

4

Ještě teplý mazanec vyndáme z formy a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Netradiční mazanec s mákem a višněmi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1357 kJ
324 kcal
754 kJ
180 kcal
Tuky 6.16 g 3.42 g
Sacharidy 55.17 g 30.65 g
Bílkoviny 12.48 g 6.93 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek