COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ořechový dort s jahodami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Svěží ořechový dort s Gustinem bez lepku Dr. Oetker a Želatinou v plátcích Dr. Oetker.

asi 12 porcí

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Ořechový dort s jahodami

Na těsto:

5 ks bílek
5 ks žloutek
150 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g mandle mleté
100 g ořechy lískové mleté

Na náplň:

100 ml džus jahodový
300 g jahody nakrájené na malé kousky
35 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
4 plátků Želatina v plátcích Dr. Oetker
500 g smetanový sýr čerstvý
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků tuhý sníh elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Opatrně vmícháme mandle, ořechy a sníh z bílků. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy, položíme na podnos a kolem umístíme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně v kastrůlku povaříme džus s jahodami. Gustin rozmícháme v trošce vody, nalijeme do kastrůlku a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.

4

Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obale. V míse smícháme sýr s vanilínovým cukrem a kůrou. Vmícháme rozehřátou želatinu a uložíme do chladničky. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a zlehka ji vmícháme do sýrové náplně.

5

Na vychladlý korpus naneseme polovinu náplně a uhladíme. Na náplň naneseme vrstvu vychladlého želé z jahod. Povrch zakryjeme zbytkem náplně.

6

Dort uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Ořechový dort s jahodami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1457 kJ
348 kcal
1055 kJ
252 kcal
Tuky 19.32 g 14.00 g
Sacharidy 26.39 g 19.12 g
Bílkoviny 7.57 g 5.48 g