COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ořechový dort se zajíčky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální dort pro velikonoční pohodu

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Ořechový dort se zajíčky

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks vejce
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 zarovnaná PL voda horké
90 g hladká mouka
40 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

600 ml smetana ke šlehání 33%
2 PL moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
150 g ořechy vlašské mletých nebo mandlí
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Na ozdobení:

2 PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem vejce, moučkový cukr, vanilínový cukr a vodu do pěny. Mouku smícháme s Gustinem a kypřicím práškem a důkladně vmícháme do pěny. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté troubě a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Upečený korpus necháme vychladnout a pak jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně vyšleháme elektrickým ručním šlehačem smetanu, cukr a vanilkový cukr dotuha. 3 PL oříšků odložíme stranou a zbytek vmícháme do šlehačky.

4

Želatinový stužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned opatrně přimícháme do šlehačkové náplně. 3/4 náplně natřeme na spodní korpus. Lehce přiložíme druhý díl. Boky dortu potřeme zbylou náplní a posypeme zbylými oříšky. Z tvrdého papíru vyrobíme šablony zajíčků, přiložíme je na dort a posypeme cukrem. Šablony opatrně odstraníme. Dort uchováváme v chladu.

Nutriční hodnoty na recept Ořechový dort se zajíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1495 kJ
357 kcal
1269 kJ
303 kcal
Tuky 26.03 g 22.06 g
Sacharidy 25.37 g 21.50 g
Bílkoviny 6.62 g 5.61 g